Audit procesu dle VDA 6.3

Termíny

prezenční kurz
18. 11. 2024
Ikona AKCEakce D134
4990 Kč + DPH
Celkem jsme vypsali 1 termín(y). Na 1 se můžete přihlásit prezenčně.

Lektoři

Popis kurzu

Audit procesu podle VDA 6.3 je častým prostředkem ověřování způsobilosti dodavatele ze strany zákazníka zejména v automobilovém průmyslu.  Proto je užitečné, aby se s požadavky tohoto předpisu ve výrobní firmě seznámil každý, kdo se k auditu procesu může doslova jen “připlést”. A k tomu vůbec nepotřebuje být certifikovaným auditorem ve smyslu licenčních požadavků VDA. Mezi novinky 4. REVIZE patří například posilování požadavků na řízení a odhalování rizik, posílení důrazu na procesní řízení z pohledu větší provázanosti nově zaváděných produktů a průběhu projektového řízení a větší zapojení dodavatelů do systému řízení jakosti. Nově je kladen i větší význam používaného softwaru. Přibyla možnost provádění auditů na dálku… Přijďte se seznámit se 4. revizí!

Určeno pro

Manažerům kvality, pracovníkům útvarů zabezpečování kvality, útvarů rozvoje dodavatelů, auditorům kvality a všem pracovníkům ve výrobě, kteří se mohou při auditech procesu vyskytnout - mistry nebo teamleadery počínaje. Zvláště vhodné pro dodavatele automobilového průmyslu.

Cíle kurzu

Seznámit se s metodikou auditu procesu podle VDA 6.3 a s nově zařazenými prvky pro provádění auditů. Na praktických příkladech vysvětlení principů při provádění těchto auditů jak ve výrobních firmách dodavatelů automobilového průmyslu, tak i firem zprostředkovávajících služby v dodavatelském řetězci. Pochopit funkci a možnosti využití (někdy bohužel i "zneužití") tohoto druhu auditu.

Osnova kurzu

  • Systém managementu kvality, procesní přístup, různé druhy auditů kvality a možnosti jejich použití
  • Požadavky na audit procesu, vyplývající z předpisu pro dodavatele automobilového průmyslu VDA 6.3
  • Provázanost s metodami pro řízení projektových procesů
  • Požadavky na auditory procesu, kvalifikace auditorů
  • Používání katalogu otázek
  • Hodnotící formuláře a přehledy
  • Seznámení s metodikou auditu procesu podle VDA 6.3 při praktickém použití
  • Praktické zkušenosti s prováděním procesních auditů podle VDA 6.3 ve firmách dodavatelů automobilového průmyslu

Zakončení

Účastníkům bude vystaveno OSVĚDČENÍ v češtině a angličtině o absolvování s uvedením rozsahu kurzu a obsahové náplně kurzu, bez omezení platnosti osvědčení.

Poznámka

08:30 – 09:00 Prezence
09:00 – 17:00 Odborný program

Během programu bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, minerálka, chlebíčky, ovoce, zákusek).

Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídku na vyžádání rádi zpracujeme.

Kurz nenahrazuje licenční vzdělávání ve smyslu požadavků VDA. Je určen vyloženě praktické potřebě získání užitečných a praxí ověřených informací, které přepisy pro dodavatele automobilového průmyslu obsahují. Jejich znalostí lze pak často zabránit zbytečným problémům se zákazníky z hlediska kvality dodávek.

Cena kurzu

Cena je 4990 Kč/osoba bez DPH (6037.9 Kč včetně 21 % DPH).

Absolvováním tohoto kurzu získáváte nárok na slevu 10 % z ceny libovolného kurzu dle Vašeho výběru.

Cena platí pro 1 osobu v otevřeném veřejném kurzu. Cena se může lišit v závislosti na termínu a způsobu realizace kurzu. Rádi Vám připravíme tento kurz i v podnikovém provedení u Vás ve firmě včetně možnosti on-line semináře.

Místo konání

Agentura Ámos HK
Eliščino nábřeží 322/35
Hradec Králové
GPS: 50.20827170954557, 15.827550871014923

Doporučené odkazy