Přijměte prosím náš pozdrav po návratu z dovolené a současně s ním i několik zajímavých informací o vzdělávacích programech, které pro Vás máme připraveny na II. pololetí.

Inovace kurzů pro interní auditory

Do všech kurzů pro interní auditory kvality jsme zařadili informaci o obsahu a aktuálním stavu příprav k vydání Novely normy ISO 9001:2015. To je dobrá zpráva nejen pro nové auditory, ale především pro účastníky doškolovacích kurzů.

Kurz, o který je stále větší zájem

Jedná o třídenní program Interní auditor ISŘ (QMS, EMS, OHSAS, BOZP), ve kterém tříčlenný lektorský tým zájemcům nabízí své znalosti a zkušenosti z auditování nejvýznamnějších oblastí integrovaného managementu.

Ostatní přitažlivé programy

Z oboru kvality nás v září a počátkem října čeká několik témat trvale poutajících Vaši pozornost, ale i několik novinek:

V oblasti komunikačních dovedností upozorňujeme na tyto programy:

  • Emoční inteligence v mezilidských vztazích
  • Manipulace a jak se jí bránit

V oboru environmentálních systémů máme před sebou tyto kurzy:

Dodatečně zařazujeme do programu

Na základě opakovaného zájmu našich klientů zařazujeme i ve II. pololetí kurz Statistické metody v kvalitě s lektorem Ing. Jiřím Chaloupkou, s nímž jsme opět navázali těsnější spolupráci.

Další informace

V případě zájmu Vám rádi zpracujeme individuální vzdělávací projekt k tématu, který si budete přát realizovat u Vás ve firmě.

Vaše případné otázky rádi zodpovíme e-mailem či telefonicky. Srdečně Vás zveme na náš web, kde mimo jiné naleznete i přehled aktuálně vypsaných kurzů.

Přeji Vám úspěšné pozdně letní dny a těším se v dalším vydání našeho zpravodaje s Vámi na shledanou.

Vaše Helena Nováková

Podnikový výcvikový program První pomoc a neodkladná resuscitace se zejména díky zkušenému lektorovi – záchranáři Tomáši Hochmanovi s jeho velmi praktickým pojetím daného tématu stává přitažlivým pro stále větší počet firem. Zejména těch, které již přestalo bavit nudné periodické opakování stále stejných informací v podstatě „kvůli čárce“, ale mají zájem o opravdový výcvik svých zaměstnanců v této doslova životně důležité oblasti.

Záměr kurzu:

Seznámit se základními principy zdravovědy, vysvětlit a procvičit nejefektivnější způsoby poskytování první pomoci a neodkladné resuscitace v praktických životních situacích.

Určeno:

Všem pracovníkům podniků a organizací z výrobních a rizikových úseků, kteří potřebují v rámci svého pracovního zařazení zvládat techniky poskytování první pomoci a neodkladné resuscitace, jakož i lépe provádět příslušná školení v rámci BOZP na pracovišti.

Někteří spokojení zákazníci tohoto výcvikového programu:

GEOSAN GROUP, a.s. Praha

nectec Automotive s.r.o. Česká Lípa

nkt cables k.s. Vrchlabí

PRODECO, a.s. Teplice

Řetězy Vamberk spol. s r.o.

Těsnění a pružné elementy, k.s. Opatovice nad Labem

Základní škola Slatiňany

Mesa Parts s.r.o. Vysokov

KS Kolbenschmidt Czech Republic, a.s., Trmice

Gerresheimer Horsovsky Tyn spol. s r.o., Horšovský Týn

Všechny další související informace Vám rádi poskytneme na našich kontaktech, v případě zájmu Vám vypracujeme a zašleme nabídkový Vzdělávací projekt výcvikového kurzu pro Vaši firmu.

Pavel Sodomka, manažer vzdělávacích projektů

Titulkem vypůjčeným z názvu podle mého názoru skvělé knihy o managementu autora Matthewa J. Kiernana si dovoluji uvést informaci o novinkách v nabídce Agentury ÁMOS pro nadcházející období.

Povzbuzeni dosaženými výsledky naší agentury za I. pololetí, které (snad) svědčí o zvýšeném zájmu o vzdělávací aktivity v důsledku zlepšující se ekonomické situace ve firmách, zařazujeme do plánu II. pololetí 2014 hned 5 novinek. Týkají se převážně oblasti kvality, ale mohou být efektivně využitelné i v jiných částech podnikového managementu, zejména v projekci, TPV, ve výrobě nebo údržbě.

Z názvů jednotlivých programů jejich zaměření převážně vyplývá, detailnější informaci o obsahu, lektorském obsazení a organizačních souvislostech lze získat v sekci kurzy. Proto níže uvádíme jen jejich přehled v pořadí, jak jsou v plánu II. pololetí zařazeny:

– 5S – Kvalita je pořádek

– FTA – Analýza stromu poruchových stavů

– Štíhlá výroba – štíhlé myšlení

– 5 x PROČ a 8D Report

– Dokumentace jako podpora řízení procesů

Všechny tyto programy jsou jednodenní a poskytují základní orientaci pro případné začátečníky v oboru, zároveň však jsou vhodnou příležitostí pro výměnu získaných praktických zkušeností s ostatními pod supervizí zkušených odborníků, kterými naši lektoři bezesporu jsou.

Průběžně inovujeme i obsahy úspěšných dlouhodobě zařazených programů. Tentokrát se jedná zejména o kurzy pro interní auditory kvality, kde ve všech jejich podobách (Interní auditor kvality, Interní auditor kvality v automotive, Interní auditor kvality II – doškolovací kurz) bude podána aktuální informace o obsahové náplni a přípravě k vydání Novely normy ISO 9001:2015.

Přejeme Vám, abyste v naší nabídce opět našli program, který pro Vás či Vaše kolegy bude užitečnou inspiraci a těšíme se na další spolupráci s Vámi.

Pavel Sodomka, Manažer vzdělávacích projektů