V dnešním zpravodaji si Vás dovolujeme upozornit na některé další vzdělávací programy v květnu a počátkem června, které stojí za absolvování.

Kurz pořádaný pouze jednou ročně

V termínu 15. – 16. května se koná kurz TPM – Totálně produktivní údržba, který pořádáme pouze jednou ročně. Využijte ještě několika volných míst k přihlášení!

O který kurz je stále větší zájem?

Jde o třídenní program Interní auditor ISŘ (QMS, EMS, OHSAS, BOZP), ve kterém tříčlenný lektorský tým zájemcům nabízí své znalosti a zkušenosti z auditování nejvýznamnějších oblastí integrovaného managementu.

Zařazujeme nový kurz

Manažerům, personalistům, pracovníkům v organizacích zodpovědným za oblast BOZP i ostatním zájemcům o tuto problematiku je určen úplně nový jednodenní program Změny v BOZP ve vazbě na novelu Občanského zákoníku.

Ostatní přitažlivé programy v květnu a červnu

Z oboru kvality nás v květnu a počátkem června čeká několik témat, trvale poutajících Vaši pozornost:

V oblasti komunikačních dovedností upozorňujeme na tyto programy:

V oboru environmentálních systémů přinášíme koncem května dva stále přitažlivé programy:

Další informace

Vaše případné otázky rádi zodpovíme emailem či telefonicky. Srdečně Vás zveme na náš web www.agentura-amos.cz, kde mimo jiné najdete i přehled aktuálně vypsaných kurzů.

Přeji Vám úspěšné jarní dny a těším se v dalším vydání našeho zpravodaje s Vámi na shledanou.

Helena Nováková

Dovolujeme si upozornit, že na naše stránky již zařazujeme termíny vzdělávacích programů pro II. pololetí tohoto roku. Využijte možnosti zaplánovat pro sebe nebo své kolegy účast na vybraných kurzech již nyní. Počet přihlášených účastníků na jeden termín je u většiny akcí z důvodu zajištění potřebného komfortu omezen, v případě pozdní přihlášky tedy býváme bohužel nuceni zájemce odkázat na příští termín.

Upozornění:  Vzhledem ke skutečnosti, že II. pololetí je „školitelsky“ kratší, zařazujeme některé programy jen jednou ročně – a to v I. pololetí. Tak je tomu např. s kurzem TPM – Totálně produktivní údržba www.agentura-amos.cz/kurz/tpm-totalne-produktivni-udrzba/ , kde na termín 15. – 16. května registrujeme ještě volná místa.

 

Jednou z nejočekávanějších událostí v oblasti systémů managementu v nejbližším období je chystaná novela základní normy EN ISO 9001, která vstoupí v platnost příštím rokem. Již nyní však je převážně jasné, jaké změny přinese. Podrobnosti o tom i další zajímavé informace z oblasti systémů managementu a jejich certifikace podá na odborném semináři dne 24. dubna 2014 v Pardubicích uznávaný odborník z certifikační společnosti TÜV NORD Czech Ing. Jaroslav Merta, CSc.

Druhým tématem, kterému je seminář věnován, je oblast bezpečnosti výrobku. Vedle stávajících povinností, které výrobcům legislativa z hlediska odpovědnosti (ručení) za výrobek ukládá, přináší mnohé i novela Občanského zákoníku, která vstoupila v platnost počátkem letošního roku. Referovat o tom všem na semináři bude jeden z předních odborníků z této branže – Ing. Jaroslav Rajlich.

Zváni jste všichni, kteří chcete být „IN“ a načerpat informace přímo od pramene na semináři, který má již šestnáctiletou tradici. Těšíme se na Vás na sv. Jiří v Pardubicích! (www.agentura-amos.cz/kurz/systemy…)

Autor: Bc. Zdeněk Šenk

Cílem článku je zamyšlení, zda je v souladu s právem, ale také v souladu s principy rovnosti subjektů, podle něhož lidé jsou si rovni i v právech (ve smyslu čl. 1 Listiny základních práv a svobod), aby za stejné zranění při stejných souvisejících podmínkách úrazu byl občan odškodněn zásadně jinak než zaměstnanec.

Číst dál

Novela Občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb.) přinesla od 1. ledna 2014 i řadu změn v ustanoveních Zákoníku práce, které se týkají povinností v oblasti BOZP. Aktuálně zařazený odborný seminář Změny v BOZP ve vazbě na novelu Občanského zákoníku je zaměřen na ty změny, které mají přímý anebo zprostředkovaný dopad do problematiky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Seminář je určen vedoucím pracovníkům všech typů zaměstnaneckých subjektů, manažerům, personalistům, poradcům a dalším osobám, které se zúčastňují řešení problematiky BOZP, tzn. zaměstnavatelé, zaměstnanci, OZO BOZP, zástupci odborových organizací a ostatní odborná veřejnost. Koná se 27. května 2014 v Pardubicích.

V průběhu semináře budou lektorem Bc. Zdeňkem Šenkem, uznávaným specialistou v oblasti BOZP, poskytnuta praktická doporučení, jak v nových podmínkách vhodně postupovat, aby se organizace vyhnula možnému riziku postihu za neplnění některých nových povinností.

Ve čtvrtém díle našeho zpravodaje si Vás dovolujeme upozornit na některé dubnové vzdělávací programy, které stojí za absolvování.

Celostátní odborný seminář na aktuální téma

Absolutně nejočekávanější událostí v oblasti systémů managementu kvality je chystaná novela základní normy ISO 9001. Nejžhavější novinky týkající se její přípravy bude 24. dubna t.r. v Pardubicích prezentovat jeden z nejuznávanějších odborníků na tuto oblast v ČR Ing. Jaroslav Merta, CSc. na semináři s názvem:

  • Systémy managementu v roce 2014

Ostatní přitažlivé programy

Z oboru kvality nás v dubnu čeká ještě několik témat, trvale poutajících Vaši pozornost:

Vyšší stupeň v oblasti komunikačních dovedností představuje umění zvládat konflikty a využít jejich pozitivního potenciálu. „Jak na to“ se máte příležitost dovědět na dvoudenním kurzu:

Dodatečně zařazujeme

Zájemcům o oblast životního prostředí a environmentálních systémů (ISO 14001) je určen úplně nový jednodenní program:

Vaše případné otázky rádi zodpovíme emailem či telefonicky. Přeji Vám úspěšné jarní dny a těším se v pátém vydání našeho zpravodaje s Vámi na shledanou.

Helena Nováková