Jednou z nejočekávanějších událostí v oblasti systémů managementu v nejbližším období je chystaná novela základní normy EN ISO 9001, která vstoupí v platnost příštím rokem. Již nyní však je převážně jasné, jaké změny přinese. Podrobnosti o tom i další zajímavé informace z oblasti systémů managementu a jejich certifikace podá na odborném semináři dne 24. dubna 2014 v Pardubicích uznávaný odborník z certifikační společnosti TÜV NORD Czech Ing. Jaroslav Merta, CSc. Druhým tématem, kterému je seminář věnován, je oblast bezpečnosti výrobku. Vedle stávajících povinnosti, které výrobcům legislativa z hlediska odpovědnosti (ručení) za výrobek ukládá, přináší mnohé i novela Občanského zákoníku, která vstoupila v platnost počátkem letošního roku. Referovat o tom všem na semináři bude jeden z předních odborníků z této branže – Ing. Jaroslav Rajlich. Zváni jste všichni, kteří chcete být „IN“ a načerpat informace přímo od pramene na semináři, který má již šestnáctiletou tradici. Těšíme se na Vás na sv. Jiří v Pardubicích!

Podrobnosti o kurzu:

V našem dalším zpravodaji pro Vás máme upozornění na některé zvláště zajímavé kurzy ve druhé polovině března a začátkem dubna.

Nové kurzy v druhé polovině března

Na základě Vašeho opakovaného zájmu projeveného při jiných našich kurzech pro kvalitáře zařazujeme dvě absolutní novinky. První program je zaměřen na prostředí ISO/TS 16949 v automotive, druhý je vítanou specialitou pro další odborný rozvoj metrologů. Oba kurzy jsou jednodenní:

Plán kontroly a řízení (Kontrolní plán)
Základy kalibrace měřidel

V tomto pololetí pro oba kurzy vypisujeme pouze 1 termín, s přihlášením tedy neváhejte!

V oblasti manažerských dovedností a komunikace Vás mohou ještě v březnu zaujmout dvě velmi přitažlivá témata, a to:

Emocionální inteligence v praxi
Asertivita s vlídnou tváří

První z nich oslovuje především personalisty a osvícenější manažery, kterým záleží na jejich profesním rozvoji. Druhé je určeno nejširšímu spektru (nejen) podnikových profesí, kde je zapotřebí umět se asertivně prosadit, aniž by to však bylo na úkor „druhé strany“. Pokud to ještě úplně neovládáte, možná právě Vám může být náš kurz užitečný!

Kurzy na začátku dubna

Přivítejme společně jaro prací na svém osobním růstu a radostí z nových dovedností! Na jaké kurzy se můžete těšit počátkem dubna?

SPC a způsobilost je jednodenní program určený především pracovníkům v kvalitě a výrobě. Přináší souhrn nejdůležitějších statistických pojmů, využitelných v praxi.

Audit produktu představuje jednodenní speciální téma pro kvalitáře, kde získají nejdůležitější informace o provádění tohoto výjimečného druhu auditu v praxi.

Kvalita pro mistry v automotive je dlouhodobě velmi oblíbený dvoudenní kurz zaměřený především na pracovníky v „titulní roli“ mistra ve výrobním odvětví s mimořádnými nároky na kvalitu.

Základy manažerských dovedností – opakovaně zařazujeme úspěšný dvoudenní kurz, na němž se pravidelně scházejí ti, o jejichž kariérní růst v úspěšných firmách programově pečují.

Zásady telefonické komunikace – kurz je další absolutní novinkou v oblasti našich otevřených kurzů, s jehož podnikovou verzí máme dlouhodobé zkušenosti. S nadsázkou řečeno „Nejen e-mailem živ jest člověk“ a zkušeně vedená telefonická komunikace představuje velmi často začátek úspěšného obchodního vztahu.

Další informace

Vaše případné otázky rádi zodpovíme emailem či telefonicky. Srdečně Vás zveme na náš web www.agentura-amos.cz, kde mimo jiné najdete i přehled aktuálně vypsaných kurzů.

Přeji Vám úspěšné dny a těším se ve čtvrtém vydání našeho zpravodaje s Vámi na shledanou.

Helena Nováková

Zájemcům o legislativu životního prostředí a environmentální systémy je určena nově zařazená akce  v podobě jednodenního kurzu NOVINKY V ENVIRONMENTÁLNÍ LEGISLATIVĚ. Zkušená poradkyně a lektorka Ing. Monika Čiperová poskytne účastníkům kurzu užitečné informace o aktuálních změnách v environmentální legislativě. V obsahu nechybí Novela zákona o odpadech, Zákon o ochraně ovzduší vč. prováděcích předpisů a zasvěcený komentář k vývoji v oblasti nakládání s chemikáliemi. Kurz se koná 23. dubna 2014 v Pardubicích.