Milé dámy, vážení pánové,

i ve II. pololetí roku 2013 si Vás dovolujeme oslovit naší nabídkou vzdělávacích programů v oborech, kterým se dlouhodobě věnujeme, tedy: Kvalita, Environment, OHSAS a BOZP, Management, komunikace a personalistika. Vedle témat osvědčených a stále aktuálních, jako jsou výcvik interních auditorů jednotlivých subsystémů řízení (QMS, EMS, OHSAS), základy statistiky, metody a nástroje zabezpečování a zlepšování kvality nebo trénink v komunikačních dovednostech, máme pro Vás připraveno několik novinek i programů, které v naší nabídce již před časem byly a nyní je – vzhledem k Vašemu zájmu –  v aktualizované podobě znovu zařazujeme.

V oboru Kvalita jsme se po zralé úvaze rozhodli rozdělit dvoudenní kurz Audit výrobku a procesu do dvou jednodenních samostatných programů, tedy Audit výrobku a Audit procesu, ve kterých o nich přinášíme nejdůležitější informace. Nejsou náhradou licenčních kurzů pro auditory podle metodiky VDA, mohou však být jejich vhodnou alternativou. Další novinkou je rozdělení základního kurzu Interní auditor kvality na zkrácenou (dvoudenní) verzi pro pracovníky všech odvětví s výjimkou automobilového průmyslu a verzi třídenní (rozsah 24 hodin), určenou pro pracovníky z prostředí automobilového průmyslu.

Ve skupině EMS, OHSAS a BOZP se objevuje zajímavá novinka v podobě dvoudenního kurzu Pracovní úrazy z pohledu prevence, která je z dílny našeho spolupracovníka Bc. Zdeňka Šenka. Pracovním podkladem tohoto kurzu bude jeho právě připravovaná publikace „Judikáty o pracovních úrazech“.Účastníci jeho programů potvrdí, že setkání s tímto publikujícím praktikem bezpečnosti práce nikdy nepostrádají vysokou informační hodnotu opřenou o jeho bohaté zkušenosti, ani příjemnou atmosféru.

V části Management a komunikace po roce opět zařazujeme dvoudenní kurz Komunikace pro personalisty a nově nabízíme modifikovaný kurz Timemanagement a stres, tentokrát v jednodenní podobě. Úplnou novinkou je dvoudenní kurz Manipulace a jak se jí bránit, který povede náš nejzkušenější psycholog PhDr. František Kučera. Máme za to, že v dnešní době se jedná o téma nanejvýš užitečné, a to nejen v pracovním, ale i osobním životě.

Děkujeme Vám za Váš dosavadní zájem a těšíme se na další setkávání s Vámi i Vašimi spolupracovníky v našich otevřených kurzech a podnikových programech!

Helena Nováková