Dne 13. března 2013 se uskutečnilo v pardubickém Domě techniky tradiční – letos již patnácté – setkání zájemců o integrované systémy řízení. Roli moderátora převzal jako každoročně Ing. Jaroslav Merta, CSc., uznávaný odborník z řad certifikační společnosti TÜV NORD Czech s.r.o. Praha, se kterou Agentura ÁMOS toto setkání pravidelně organizuje.

Tentokrát byl v pozici lektora Ing. Merta posílen specialistou na oblast informačních technologií Ing. Františkem Datinským a tím bylo ovlivněno i tématické zaměření celého semináře:

  1. Informace  o současné situaci v certifikaci systémů kvality, environmentu, bezpečnosti práce a dalších subsystémů.
  2. Aktuální informace o stavu příprav novelizace základní normy ISO 9001.
  3. Obsah a poslání standardu ISO IEC 27001 pro ISMS (bezpečnost informací) a standardu ISO IEC 20000 pro ITSM (IT služby), zkušenosti s jejich  zaváděním a certifikací v organizacích.
  4. Společná diskuse nad tématem dalšího možného vývoje integrovaných systémů managementu po 25 letech existence kriteriálních ISO norem.

Skoro čtyřicítka přítomných – převážně z řad klientů TÜV NORD – byla s obsahovým zaměřením semináře i s jeho odbornou a organizační úrovní velmi spokojena. Lze tak alespoň usuzovat nejen z poskytnutých písemných zpětných vazeb, ale mj. z toho, že se mnozí aktivně účastnili diskuse a že téměř všichni zůstali až do samotného závěru.

Poděkování patří nejen oběma lektorům, kteří se díky svým zkušenostem – a zejména mimořádné schopnosti se o ně podělit – o úspěch celé akce zasloužili, ale hlavně všem přítomným, kteří s důvěrou společné pozvání TÜV NORD Czech s.r.o. a Agentury ÁMOS do Pardubic přijali. Jsme rádi, že toho nelitovali.

Ing. Pavel Sodomka