Termíny
Celkem jsme vypsali 0 termín(y).
Lektoři
Popis kurzu
Účastníci našich kurzů o systému kvality občas v rámci zpětné vazby uvádějí, že se jim nedostává některých základních znalostí, které by jim umožnily lepší pochopení probírané látky. Nejsou to jen ti, kdo změnili zaměstnání a dostali se do – z hlediska QMS – náročnějšího prostředí, ale v řadě případů i absolventi, kteří se dostali se systémovou kvalitou do styku pouze ve škole (třeba i vysoké). Tento kurz může vhodně doplnit mezeru ve stávající nabídce programů na trhu vzdělávání a seznámí účastníky s praktickým přístupem k řešení jednotlivých požadavků na systém kvality, včetně typických metodik.
Určeno pro
Pracovníkům útvarů zabezpečování kvality ve výrobních firmách, interním auditorům a všem ostatním, kteří se potřebují v systému managementu lépe orientovat.
Tohoto programu lze využít i jako vstupního proškolení nových zaměstnanců.Cíle kurzu
Osnova kurzu
- Co je kvalita (znaky kvality vč. jejich zadání, pomy jako chyba, vada, neshoda,…)
- Typy specifikací (zákaznické, mezinárodní normy, zákonné požadavky,….)
- Kvalita výrobku – základní charakteristiky - co kontrolujeme měřením a jak a co kontrolujeme srovnáváním a jak
- Proces (model želvy, hodnocení výkonnosti procesů- např. ppm,…)
- Systém managementu kvality (ISO 9001/IATF 16949)
- Základy pro pochopení řízené dokumentace (revize, řízený dokument a záznam, pravidla dobré dokumentační praxe, požadavky na archivaci a skartaci apod.)
- Přehled některých základních pojmů a nástrojů v oblasti systému kvality
- Co je kontrolní plán a jaký má být jeho obsah, typy výrobních kontrol
- Zacházení s neshodným/podezřelým dílem
- Reklamace a jak se řeší
- Postupy řešení problémů (8D, 5Why, Ishikawa,…), zlepšování
- Typy auditů (systémový, procesní, výrobkový/ 1., 2. a 3. stranou
- Základy metrologie (k čemu slouží kalibrace měřidel, co to je, co je systém měření, MSA)
Zakončení
Poznámka
08:30 – 09:00 Prezence
09:00 – 17:00 Odborný program
Během programu bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, minerálka, chlebíčky, ovoce, zákusek).
Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídku (vč. možnosti provedení on-line) na vyžádání rádi zpracujeme.
Cena kurzu
Cena je 4990 Kč/osoba bez DPH (6037.9 Kč včetně 21 % DPH).
Absolvováním tohoto kurzu získáváte nárok na slevu 10 % z ceny libovolného kurzu dle Vašeho výběru.
Cena prezenčního termínu platí pro 1 osobu.